o strojích, programování a jiné elektronické radosti

technika


velký update 2 – iCloud

iOS5trochu opožděne, ale přeci jen se chci věnovat updatu, který jsem nedávno provedl. přešel jsem na iOS5, OS X 10.7 Lion a nové iPhoto '11. druhé věnování bude náležet iCloudu.

iOS5 už mám a teď hurá do kloudu. tedy, do iCloudu. jsem majitelem MobileMe účtu, tak se s ním loučím a mačkám kouzelné tlačítko upgrade i zde. samotný proces update byl pěkně rychlý a tak jsem pěkně rychle přišel o všechny své kontakty. upgrade teploměr na webové stránce se o kontachtech a jejich přesunu vysloveně zmiňoval, ale že je přesouvá do /dev/null, to mi zatajil. utěšuju se tím, že mám zálohu a zatím si nechci lámat hlavu, jak ji do iCloudu dostat.

díky přechodu na iCloud totiž přestala ihned fungovat synchronizase se stolním počítačem, na kterém zatím běží roztomilé sněžné koťátko, které ještě není připraveno na tvrdý život v tom velkém a nebezpečném kloudu. ostantě, v druhé půli tohoto roku toho přestane fungovat mnohem víc, ale o tom jsem si vše přečetl, počítám s tím a začnu to nějak řešit. jdená se hlavně o iDisk, který mi bude chybět, o MobileMe galerii, která mi bude chybět o něco méně a o iWeb stránky, které mi nebudou chybět vůbec. přechod na iCloud na iPodu, potažmo iOSu5, byl úplně bezproblémový. stačilo jen vlézt do nastavení mailu, kontaktů atd. a vše se samo přenastavilo.

aplikace iCloudu běžící ve webovém prohlížeči zase tak moc změn oproti aplikacím MobileMe nevykazují, takže si zvykám rychle. trochu mě štve jen Mail, ze kterého vypadla možnost otvírat maily jen v dalším okně a ne v tom podivném pruhu vpravo. taky vykazuje chybku při pokusu o načtení nových mailů – sice je přijme, informuje o nich počtem nepřečtených zpráv, ale nezobrazí je. když kliknu na nějaký jiný folder než inbox a pak se vrátím zpět, už sou vidět. tohle snad apple brzy opraví.

shrnutí – mé kontakty jsou v prdeli víc než nové iTunes, ale mám zálohu, tak mi snad k něčemu bude. zbytek přechodu byl hladký.

diZZy – 5. 1. 2012 13:35 – Komentáře (0)


komentáře

nepoužívejte HTML, jen čistý text. URL začínající http:// nebo ftp:// budou zobrazeny jako odkazy. [x] bude nahrazeno odkazem na komentář, kde x je číslo komentáře.


sekce

rubriky

seriály

odkazy